Pánové, jdeme na to. Připravíme si pytlík piškotů, pád banánů, tabulku hořké čokolády, párátka a strouhaný kokos nebo oříšky. Dál je to „easy". Čokoládu necháme rozehřát ve vodní lázni, nakrájíme banány na centimetrová kolečka a pak jen spojíme párátkem piškot, banán a tak pořád dokola. Až je to hotové, tak obalíme „cukroví" na párátku čokoládou a vyválíme v kokosu. Chvilku to necháme vychladit v ledničce a výsledem je fakt výborný.
Dobře dobře, přidáme ještě jeden zdravý a dobrý recept na „klasické" cukroví.
300 g kombinované mouky (bílou mouku kombinujeme s celozrnnou špaldovou, ideálně v poměru 2:1), 200 g tuku v biokvalitě (biomáslo), 100 g sladu ječmenného, rýžového nebo pšeničného, na slepování domácí nebo bio zavařeninu.
Mouky, tuk a sladěnku zpracujeme v těsto, vytvarujeme jako kouli a v lednici necháme odpočinout minimálně hodinu. Těsto pak vyválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Mezitím předehříváme troubu na 170, horkovzdušnou na 150 °C. Cukroví pečeme zhruba deset minut a po vychladnutí slepujeme kvalitní zavařeninou. Ideální je kyselejší, například rybízová.
Kdo má radši čokoládovější příchutě, může slepovat jakoukoli čokoládovou pomazánkou. I ty dostaneme koupit v biokvalitě.
Redakce Pektechu přeje krásné svátky.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse