Po pekařské stránce projekt zajistí dlouhodobý partner mlýna Perner, jímž je rodinná pekárna Nopek. Ta chléb připraví až téměř do finální fáze a následně jej hluboce zmrazí, aby se mohl dopéct až na prodejně a byl tak voňavý a křupavý. Majitel značky Perner nevidí v procesu dopékání žádné riziko ztráty kvality a dodává, že výsledný produkt je po všech stránkách stejný jako ten pečený klasicky.
Bio chléb Pernerka obsahuje 10% vlákniny. Běžný chléb pro srovnání obsahuje průměrně asi 2-3% vlákniny a světlý toastový chléb něco málo přes 1%. Vláknina je přitom velmi důležitá pro naše zdraví a naše strava jí většinou neobsahuje dostatek.
Chléb přitom splňuje všechny podmínky označení BIO a neobsahuje tedy ani žádná aditiva. Jedinými ingrediencemi jsou tedy žitná mouka Pernerka, kvas, voda, sůl a ovesné vločky na posypání.
Cena chleba je necelých 40 Kč a je dostupný ve všech prodejnách Lidl v České republice. Pokud bude tento projekt úspěšný a zákazníkům BIO žitný chléb zachutná, je pravděpodobné, že se spolupráce rozšíří i o další křupavé pochoutky.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse