Strávit na pardubickém výstavišti celý den nedalo zájemci o daný obor žádnou práci. Naopak, kdo je fandou, tomu den přišel čtvrtek krátký. Odborný seminář nabídl příchozím dva bloky prezentací zaměřených na celý výrobní postup od skladování surovin přes jejich dopravu, výrobu těsta, zpracování a tvarování až po samotné pečení.
Zajímavé byly také přednášky věnující se marketingu včetně využití etiket z takzvaného jedlého papíru. Jak řekl jeden z účastníků semináře, „kdo dnes nebyl v Pardubicích, ten přišel o hodně a bude vše těžko dohánět". Příkladem může být dlouho očekávané vydání publikace Pekařská technologie I - Suroviny, která byla v Pardubicích představena odborníkům. Kniha Petra Šedivého, Jindřicha Dostála, Dany Kovaříkové a Václava Martínka na více než 200 stranách podává přehled o obilovinách používaných v pekařských technologiích, jejich zpracování a významu ve výživě člověka. Materiál obsahuje data důležitá pro pečení jednotlivých druhů výrobků, dávkování a technologický postup.
Výstavu a seminář tradičně doprovázely soutěže Atraktivní výrobek 2013, Konzumní chléb 2013 a Řemeslný chléb 2013, jimž se budeme věnovat v samostatných příspěvcích.
Dny chleba se letos uskutečnily podevatenácté. Největší setkání pekařských odborníků uspořádal Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů prostřednictvím své organizace Pekař a cukrář s.r.o.
Zaujal vás článek?
Autor: Martin Stejskal
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse