Dobroty všeho druhu bez lepku. V centru Olomouce otevřel Smajlík
  

Dobroty všeho druhu bez lepku. V centru Olomouce otevřel Smajlík


Koupit si čerstvé bezlepkové pečivo třeba i v pátek odpoledne? Od poloviny srpna si tuto stále ne zcela obvyklou možnost mohou vyzkoušet lidé v samém centru Olomouce. Svoji čtvrtou provozovnu tam otevřelo speciální pekařství Smajlík, které se zaměřuje na bezlepkové produkty.




Olomoucká pobočka vznikla na náměstí Hrdinů ve spolupráci s Pekařstvím bez lepku Kocman, její celý název tak zní Kocmanovo speciální pekařství s cukrárnou Olomouc. Provoz na Hané doplňuje dvě zavedené prodejny v Brně a jednu v Ostravě. Ještě do konce roku by měla přibýt další v Praze.

Koncept speciálních pekařství vymysleli manželé Vaníčkovi v reakci na úzký sortiment bezlepkových výrobků. Jejich kouzlo tkví v tom, že zákazníkům s bezlepkovou dietou nebo potravinovými alergiemi nabízí produkty, které si běžně vychutnat nemohli, například párek v rohlíku, croissanty nebo věnečky. A to tak, aby byly chuťově i vizuálně k nerozeznání od svých klasických předloh.

„Samozřejmě držíme standardy, které jsme značce Smajlík od začátku vnukli. Tedy pozitivní přístup k zákazníkům a bezpečné dobroty, na které donedávna zákazníci s bezlepkovou dietou mohli zapomenout,“ uvedla spolumajitelka a šéfka konceptu Ivana Vaníčková.

 

Pečivo od Kocmana

Novou prodejnu v Olomouci otevřeli v pondělí 17. srpna. „Tato provozovna v Olomouci je výjimečná především tím, že jsme ji jako první otevřeli společně s našim dlouholetým partnerem Pekařstvím bez lepku Kocman. Jde tedy o speciálku výhradně tohoto výrobce pečiva,“ upřesnila Ivana Vaníčková.

Síť obchodů Smajlík se začala rodit v roce 2017, kdy manžele Vaníčkovi otevřeli první obchod v brněnských Židenicích. Předcházely tomu roky příprav a plánování, jak zaplnit díru na trhu, kde byla nabídka bezlepkových produktů nedostatečná a někdy i nebezpečná kvůli tzv. křížové kontaminaci.

Pekařství Smajlík chce zákazníkům ukázat, že přestože veškeré pečivo, cukrářské i lahůdkářské výrobky jsou bezlepkové a splňují přísné podmínky pro celiaky, mohou nejen dobře vypadat ale především skvěle chutnat.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Dobroty všeho druhu bez lepku. V centru Olomouce otevřel Smajlík

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.