Historie Husinecké pekárny se začala psát již na podzim roku 1954 a za roky své existence zažila lepší i horší časy. Současný majitel Miloslav Čermák se pekárny ujal v roce 2021 a dopřál jí rozsáhlou rekonstrukci i nové vybavení. Peče se však v původní renovované parní peci.
Poprvé se pec rozpálila 14. listopadu 2022. Začínalo se asi ve čtyřech nebo pěti lidech a po pár měsících se na chodu pekárny a prodejny podílí téměř 30 zaměstnanců.
Majitel pekárny se stará ještě o další tři pobočky. Kromě Husince to jsou ještě dvě v Budějovicích a jedna v Prachaticích.
Pekárna Husinecký chléb nabízí svým zákazníkům výběr z 12 druhů čerstvého chleba, 40 druhů slaného pečiva, 60 druhů sladkého pečiva a k tomu třeba i obložené bagety nebo hamburgery. Kromě prodejny si zákazníci mohou pečivo koupit i na farmářských trzích, které se konají každý pátek u budějovického Terna nebo mohou navštívit e-prodejnu a nakoupit si z pohodlí domova.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse