Tvarůžkové moučníky v podobě šátečků, koláčků a košíčků, ale také tvarůžkový hot dog, tvarůžkový bramboráček, tvarůžkový hamburger, langoš s tvarůžky, tvarůžkový krajíc či tvarůžkové vdolky vyrábí manželé Poštulkovi v Lošticích na Šumpersku od roku 2009. Letos v září se jim podařilo uspět v tuzemské potravinářské soutěži a jejich loštický koláček se syrečkem ozdobený povidly získal v Praze titul „Česká chuťovka" SLOW FOOD 2010. Kritéria, která výrobky musely splnit nebyla zrovna jednoduchá. Porotci požadovali, aby byly dobré čisté a fair. Znamená to, že musely mít odpovídající chuť, být vyrobeny bez zbytečně přidaných látek a spotřebitel měl za ně zaplatit spravedlivou cenu. "Naše moučníky se skládají z listového těsta vlastní výroby, tvarůžkové pěny a olomouckých tvarůžků," uvedla spolumajitelka společnosti Lahůdky Mc TEROZ Zdeňka Poštulková. Jak dále potrvrdila, snahou firmy je uvést své produkty do širšího povědomí veřejnosti. "Zatím si lidé mohou naše výrobky stabilně zakoupit pouze v naší prodejně v Lošticích, v žádném dalším kamenném obchodě nejsou," prozradila Zdeňka Poštulková. Ochutnat je však mohou nyní lidé i v Olomouci, kde jsou součástí stánkového prodeje na vánočních trzích. "V nejbližší době je chceme představit i na vánočním jarmarku na Staroměstském náměstí v Praze," upřesnila podnikatelské záměry Zdeňka Poštulková.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse