Podle ministra Tomana je pro budoucnost pekařského oboru důležité, aby nedocházelo k prodeji zboží pod cenou, a to především při vyjednávání s obchodními řetězci. Podle jeho názoru musejí všichni příslušníci řemesla táhnout na pomyslný jeden provaz a nepodrážet si navzájem ceny. Pekařům a cukrářům by Toman rád zajistil dotace na snižování energetické náročnosti jejich provozů.
Obchodní řetězce v posledních letech odebírají až dvě třetiny veškeré pekařské produkce. Letošní dobrá úroda obilovin dává naději na snížení ceny mouky, které by vyrovnalo rostoucí náklady na energie a umožnilo nezvyšovat ceny výrobků.
Zaujal vás článek?
Autor: Petr Hajný
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse