Hostily ji právě Pardubice, kam se sjelo devět nejlepších mladých pekařů z celé republiky. Porota posuzovala jejich dovednosti při výrobě chleba, běžného pečiva, vánoček a koláčů.
Cílem soutěže je nejen porovnat dovednosti nejlepších juniorů v oboru, ale rovněž přispět k růstu jejich zručnosti a dovedností. Účastníci soutěže se během klání mohou učit jeden od druhého a přijímat také zkušenosti zkušenějších kolegů, kteří jejich dílo posuzují. V neposlední řadě soutěž přispívá k hrdosti mladých řemeslníků na jejich příslušnost k oboru.
Právě hrdost na toto řemeslo může pomoci překonat pekařům nelehké období celého odvětví, které je poznamenáno zvýšením cen mouky po loňské sklizni obilí a rostoucími náklady na energie a pohonné hmoty. Výsledkem je obtížná situace řady majitelů pekáren a omezená možnost zlepšovat finanční ohodnocení schopných as šikovných zaměstnanců.
Zaujal vás článek?
Autor: Petr Hajný
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse