https://www.traditionrolex.com/18
Pekárna Odkolek uvede na trh pečivo obohacené o omega-3 mastné kyseliny
  

Pekárna Odkolek uvede na trh pečivo obohacené o omega-3 mastné kyseliny


Značka Odkolek z pekárenské skupiny United Bakeries uvádí na trh novou řadu nutričně obohaceného pečiva. To bude kromě vysokého podílu vlákniny obsahovat omega-3 mastné kyseliny a kyseliny alfa-linoleové. Nová produktová řada pečiva bude na prodejních pultech k dostání začátkem dubna.




Nová produktová řada obsahuje tři druhy pečiva

Pekárenská skupina United Bakeries uvede na trh v první fázi tři nové výrobky. Bude se jednat o 500g chléb omega-3, veku omega-3 s hmotností 360 g a omega-3 spitz. Generální ředitel společnosti United Bakeries Ivan Flek dodává, že půjde o první pekárenské produkty s vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin, které budou vyráběny v průmyslové pekárně.

Nové pečivo bude dostupné od začátku dubna v maloobchodních sítích společností Lidl, Tesco, Billa, Penny Market či Ahold. Přestože bude mít pečivo vyšší obsah vlákniny a nenasycených mastných kyselin, nebude cenově příliš dražší. Cena půlkilogramového omega-3 chleba bude přibližně o dvě koruny vyšší než u běžného chleba s totožnou hmotností z pekárny Odkolek.

 

Čím omega-3 mastné kyseliny prospívají zdraví?

Nenasycené mastné kyseliny mají pozitivní vliv na správné fungování organismu a podporují metabolismus. Nedostatek těchto kyselin může způsobovat zdravotní potíže.  Důležitým zdrojem nenasycených mastných kyselin jsou ryby či rostlinné oleje. Ceněným zdrojem omega-3 mastných kyselin je například lněný olej, který United Bakeries používá právě pro výrobu nové produktové řady pečiva.

Obsah prospěšných omega-3 mastných kyselin schválil Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA). Výrobky tak budou moct na obalech užívat legitimní tvrzení o výživových hodnotách. „Pro denní doporučenou dávku omega-3 mastných kyselin postačí spotřebiteli sníst dva až tři krajíčky chleba obohaceného lněným olejem,“ vysvětluje Ivan Flek, generální ředitel pekárenské skupiny United Bakeries.

 

Výroba s přidáním lněného oleje

Pekárna Odkolek bude pečivo obohacené o omega-3 kyseliny vyrábět přidáním lněného oleje. Pro tento účel vlastní United Bakeries speciální technologii, která slouží k terminaci lněných semínek. Díky terminaci olej neoxiduje, získává delší trvanlivost a omezuje typický zápach připomínající ryby.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Pekárna Odkolek uvede na trh pečivo obohacené o omega-3 mastné kyseliny

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.