Nejjednodušší je podívat se na sortiment budějovické pekárny. Například chléb s názvem Jsem Jihočech, který v loňském roce zaujal i porotu regionální potravinářské soutěže „Chutná hezky. Jihočesky“, když mu udělila 2. místo v kategorii pekařských výrobků.
Když už jsme u soutěží, pekaři z Českých Budějovic v minulém roce bodovali i se svým kornspitzem. Ten dokonce vyhrál soutěž Kornspitz roku 2019. Pro letošní rok si na jihu Čech hodně slibují od několika novinek, s nimiž přišli v lednu na trh.
Naproti moderním trendům ve stravování jde Žitánek. Jak je patrné už z jeho názvu, jedná se o druh pečiva, v němž má dominantní zastoupení žito. Jeho podíl tvoří 65 procent, a tedy podstatně více proteinů, než běžné pečivo. Pekaři slibují také atraktivní rustikální vzhled a popraskanou křupavou kůrku.
Druhá ze zásadních novinek cílí hlavně na milovníky sladkého. V koblize se slaným karamelem se spojuje tradice této oblíbené pochoutky s netradiční, ale stále populárnější náplní, která v sobě kombinuje slanou a sladkou chuť.
Na jihu Čech ale myslí taky na budoucnost. Pekárna spolupracuje se Střední školou obchodní v Českých Budějovicích. Budoucí pekaři a pekařky v Suché Vrbné získávají potřebnou praxi a praktickou výuku.
Aby se také oni učili hrdosti na svoji práci, prodávají své upečené výrobky v pekárně v podnikové prodejně. Zatím takto vyráběli hlavně učňovský chléb, už brzy by ale měli přibýt i další produkty ze sortimentu běžného i sladkého pečiva.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Dobrý den,zavazuje také do města?
Nový příspěvek do diskuse