Investice belgické firmy La Lorraine poputuje konkrétně do rozšíření výrobního závodu v Kladně, s čímž bude souviset nákup nového vybavení, jako jsou hnětače těsta, děliče těsta, pece i celé výrobní linky, ale také pravděpodobně i poptávka po dalších zaměstnancích. La Lorraine totiž kromě rozšíření portfolia nabízených druhů pečiva plánuje také navýšení celkového objemu produkce. V minulém roce přitom opustilo brány pekárny 50 tisíc tun sladkého i slaného mraženého pečiva, o jehož výrobu se postaralo pět stovek zaměstnanců.
Ani tato produkce ale aktuálně nepokrývá poptávku. Češi si totiž pečivo z polotovarů značně oblíbili. Výrobky v La Lorraine se přitom připravují téměř stejně jako v klasické pekárně, pouze s tím rozdílem, že jsou těsně před dopečením skokově zmraženy z přibližně plus 30 stupňů na minus 35 stupňů. Takto připravený produkt si pak prodejce již sám rozpeče na své provozovně a k zákazníkovi putuje často ještě teplé pečivo právě vytažené z pece.
Co se týče financí, La Lorraine si zdaleka nevede špatně. V minulém roce jen v Česku utržila firma 1,3 miliardy korun. A to i přes to, že do kladenského závodu firma investovala stovky milionů v souvislosti s pořízením linek na bagety, kaiserky a koblihy a také do zázemí pro výrobu smažených sladkostí. V rámci celé Evropy, tedy souhrnně za Česko, Polsko, Belgii a Rumunsko, pak výrobní závody La Lorraine dosáhly celkové tržby 15,6 miliardy korun. Zhruba deset procent této sumy chce nyní firma investovat do rozvoje, zatím ale není zcela jasné, zda veškeré finance poputují pouze do Česka. Mimo jiné totiž firma zvažuje i výstavbu dalšího závodu v Turecku.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse