Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů opět připravil tradiční akci Dny chleba na výstavišti IDEON v Pardubicích. Už od 7. hodiny ranní se pavilon zaplnil vystavovateli, kteří se pustili do instalace svých prezentací. První prezentace domácích i zahraničních firem odstartovala v 9 hodin a slavnostní zahájení za účasti vzácných hostů se konalo po 11. hodině. Tradiční odborný seminář začal po obědě ve 14 hodin (kdy už překvapivě rychle vystavovatelé balí své nářadíčko a chystají se na slavnostní program na zámku v Pardubicích).
Seminář na téma "Výroba chleba v 21. století" odstartoval tedy po 14. hodině a více než polovna sálu naslouchala zajímavým přednáškám. Vladimír Bulíř z Pfahnl Backmittlel mluvil na téma "podle čeho si spotřebitel vybírá chléb" a zajímavou prezentaci s finálovou ochutnávkou přišel i Ing. Jaroslav Albrecht ze společnosti Kontinua. Ten poutavě hovořil o senzorických změnách chleba v průběhu jeho skladování. Odpoledne se řešil i marketing prodeje, změny nákupního chování spotřebitelů či systém hygieny pracovních oděvů.
Slavnostní vyhlášení výsledků všech soutěží a předání cen se uskutečnilo od 18.30 na zámku v Pardubicích.
Vítězem kategorie „Konzumní chléb“ se stal chléb z Pekárny MERKUR, spol. s r.o. Písek. V kategorii „Řemeslný chléb“ zvítězil chléb z firmy BEAS, a.s. Hradec Králové, pekárna Lično. Pekařské technologie moc blahopřejí.
V naší fotogalerii uvidíte několik momentek z akce (nutno podotknout, že nejen chleba, ale i svíčková na oběd chutnala všem).
Za rok naviděnou!
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse