Poctivá veganská bábovka? Pekařka v Praze ukazuje, že to jde
  

Poctivá veganská bábovka? Pekařka v Praze ukazuje, že to jde


Stoprocentně veganské Mercy bistro&café letos oslavilo své druhé narozeniny a na pražském Žižkově se mu daří. Za bistrem a tamní malou veganskou pekárnou stojí Marcela Dulanská, vegetariánka, která si plní svůj sen. A zatím jí to jde nadmíru, její produkty odebírají na řadě dalších míst v české metropoli.




Vyhlášenou specialitou jejího podniku jsou bábovky. Zdravější variantě tradičního moučníku začali holdovat i ti, co by jinak nedopustili na klasickou variantu. „Bylo velmi těžké napodobit tradiční recepty mojí mámy, která má ve zvyku do všech koláčů dávat alespoň šest vajec,“ uznala Marcela Dulanská v pořadu Ve vlastní šťávě na Radiu Wave.

Je vyučenou kuchařkou a dlouho působila v podnicích se standardní nabídkou. I v těch se ale snažila co nejvíce vařit bez živočišných produktů. A když s tím slavila úspěch, rozhodla se pro posun v kariéře a vlastní podnik. „Šlo mi o to, aby i člověk, který je zvyklý na koláče plné mléka, másla a vajíček, nepoznal rozdíl mezi mým produktem a tím klasickým,“ podotkla rodačka ze slovenských Malacek.

 

Od obědů k zakázkové produkci

Prostory pro svůj podnik nakonec našla na Žižkově v Biskupcově ulici. Otevřela jej jako bistro s nabídkou snídaní i obědových specialit, koncept Mercy ale postupem času upravila jako kombinaci zakázkové pekárny a cukrárny s kvalitní kávou. „Začalo se mi také ozývat více lidí, kteří otvírali podniky nebo chtěli rozšířit svůj sortiment… A najednou už nebyl prostor na to, aby mohlo být otevřeno 10 hodin denně,“ vysvětlovala změny Marcela Dulanská.

Během dvou let od otevření také zjistila, že všechno nemůže zastat sama a být závoznicí, pekařkou i obsluhou zároveň. „Je třeba si najít někoho, kdo vám pomůže, ale i vás trochu posune a namotivuje dál,“ uvedla Dulanská.

Podle svých slov má největší radost, když vidí, jak chutná dětským zákazníkům. „Jsem hrozně ráda, když vidím, že naše veganské dorty a bábovky chutnají i těm nejmenším. Jsou lehké, zdravé, obsahují jen minimum cukru a děti jsou tak od malička vedeny ke zdravějšímu způsobu života,“ dodala pekařka a cukrářka Marcela Dulanská z Mercy bistro&café.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Poctivá veganská bábovka? Pekařka v Praze ukazuje, že to jde

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.