https://www.traditionrolex.com/18
Poctivý kváskový chleba pečou v Praze Islanďané. Otevírají už druhou pekárnu
  

Poctivý kváskový chleba pečou v Praze Islanďané. Otevírají už druhou pekárnu

Témata: chlébpečivo

Už druhou provozovnu otevřelo v Praze pekařství Artic Bakehouse. Provozují ho dva Vikingové z Islandu, kteří si za dva roky v českém hlavním městě udělali velké jméno. Tuzemské i zahraniční zákazníky lákají hlavně na poctivý kváskový chléb a severské pečivo.




Za islandskou pekárnou stojí Davíd Arnórsson se svým obchodním partnerem Gudbjarturem Gudbjartssonem. Společně provozovali pekařství už v Reykjavíku, cukrářské umění Arnórssona dokonce na ostrově na pomezí Severního ledového a Atlantského oceánu ocenili titulem Dort roku 2017.

 

Velká konkurence na Islandu

Společně se pak vydali splnit si sen otevřít si vlastní pekárnu v zahraničí a nejlépe v nějakém pěkném velkém městě. „Na ostrově sice žije pouze tři sta tisíc lidí, ale pekárny máme skvělé. Jen v Reykjavíku je asi deset výborných pekařů a zvláště dva z nich bych umístil na vrchol žebříčku padesáti nejlepších v Evropě,“ vysvětloval Arnórsson, proč hledali novou destinaci.

Když si pak Gudbjartursson našel českou přítelkyni, přijel za ní do Prahy. Později dorazil i Arnórsson a česká metropole je uchvátila natolik, že o novém působišti bylo rychle jasno. První podnik otevřeli na Újezdu na jaře roku 2018. A Artic Bakehouse se stal okamžitě hitem mezi pražskými foodies.

Největší úspěch zaznamenal hlavně kváskový chléb. Denně ho Islanďané upečou několik stovek bochníků. V nabídce mají vždy několik druhů chleba. Podle čtyřicetiletého Arnórssona Čechům nejvíce chutná ten s názvem Artic Monk.

 

Za kvalitu jsou Pražané ochotní platit

Cena za bochník je přitom 135 korun. I tak si ale mezi Čechy našel spoustu zákazníků. „Lidé na celém světě jsou dnes ochotni zaplatit za vysokou kvalitu. Přemýšlejí o svém zdraví a o tom, co konzumují,“ vysvětluje s tím, že od začátku chtěl zákazníky naučit jíst kváskový chléb z nejkvalitnějších surovin, který je chutnější, lépe stravitelný a obsahuje nižší podíl lepku.

Populární jsou také croissanty, nebo speciální islandské koblihy s rozinkami ástarpungar, které Artic Bakehouse kvůli složité výslovnosti prodává pod názvem „love balls“. Těch přitom prodávají více než stovku denně, přitom v plánech považovali za úspěch prodat jich dvacet.

Úspěch z Újezdu nyní chtějí přenést i na svůj druhý podnik. Letos v únoru otevřeli pekařství v Myslíkově ulici na Novém Městě. I tam budou nabízet tradiční islandské pečivo i vyhlášený kváskový chléb. A soudě podle prvních ohlasů, ani tam nebudou mít o zákazníky nouzi.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Poctivý kváskový chleba pečou v Praze Islanďané. Otevírají už druhou pekárnu

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.