https://www.traditionrolex.com/18
Podle chlebového someliéra má pekařské řemeslo budoucnost
  

Podle chlebového someliéra má pekařské řemeslo budoucnost


Od 9. do 12. května se na prostorném výstavišti v Českých Budějovivích konal veletrh Czech Food Expo. Celá řada událostí přitáhla pozornost laické veřejnosti i odborníků z oboru. Jednou z nejlákavějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR. Lákalo totiž návštěvníky na funkční miniaturu pekárny přímo na místě.




Na přípravě a realizaci tohoto ambiciózního podniku se podílel Stanislav Janíček, uznávaný chlebový someliér a jedna z klíčových postav tohoto projektu. „Naše snaha ukázat veřejnosti, jak pečlivá a náročná může být práce pekařů, se setkala s velkým uznáním. Nejenže jsme přilákali davy zvědavců, ale dokázali jsme oslovit i mladou generaci, která si možná nikdy neuvědomila, že pekařství může být i její životní cestou,“ sdělil Janíček. Během veletrhu mohli být návštěvníci svědky celého procesu výroby pečiva – od míchání těsta přes jeho kynutí až po konečné pečení ve speciálních pekárnách. Díky této názorné ukázce mohli návštěvníci nejen vidět, ale i cítit a ochutnat čerstvé výrobky přímo z pece. Atmosféru umocňovala přítomnost známých osobností, jako byli ministr zemědělství Marek Výborný, oblíbená herečka Alice Bendová, cukrářka Mirka van Gils Slavíková nebo inovativní kuchař Ondřej Slanina, kteří svou návštěvou stanoviště vyjádřili podporu českému pekařskému průmyslu.

 

„Pekařina není pouze o tradici, ale i o inovacích a přizpůsobení se moderním trendům. Máme jedinečnou příležitost ukázat, že se jedná o dynamický obor se širokými možnostmi,“ zdůraznil Stanislav Janíček, když mluvil o budoucnosti pekařiny. Podle jeho slov je důležité nejen zachovat tradiční metody, ale také přijímat nové technologie a trendy, jako jsou zdravější a alternativní druhy mouky nebo nové přístupy k fermentaci těsta.

 

„Odhodlání a vášeň, s kterými náš chlebový someliér Stanislav Janíček a jeho kolegové přistupují k pekařině, nenechává nikoho na pochybách, že náš obor skutečně má budoucnost. Jeho potenciál je neomezený, pokud půjdeme s dobou a budeme neustále inovovat a vzdělávat jak stávající, tak nové generace pekařů,“ dodává Bohumil Hlavatý, ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Chlebový someliér

Cílem projektu Chlebový someliér, který probíhá pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v ČR, je šířit povědomí o chlebu, pečivu a pekařině a předávat široké veřejnosti zajímavé informace z oboru. Tváří projektu je zkušený odborník Stanislav Janíček, který se pekařině věnuje již od svého dětství. V oboru působí 25 let a prošel přitom různými profesemi. Klíčovým komunikačním kanálem Chlebového someliéra jsou edukativní videa, jež jsou pravidelně zavěšována na webových stránkách projektu www.chlebovysomelier.cz a na sociálních sítích.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Podle chlebového someliéra má pekařské řemeslo budoucnost

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.