Inspekce pekárnu navštívila ve čtvrtek 3. července, kdy na místě zdokumentovala mnoho stop po hlodavcích a nařídila provést deratizaci a sanitaci. O den později se její pracovníci na místo vrátili ověřit, jak se situace změnila. „Následná kontrola 4. července zjistila, že neakceptovatelný stav v oblasti hygieny provozu trvá, a proto inspekce na místě uložila zákaz užívání prostor pro provoz potravinářského podniku,“ uvedl mluvčí Pavel Kopřiva.
Jak vyplývá ze závěrů návštěvy, inspektoři našli přímo ve výrobní hale živého hlodavce. Dále konstatovali, že v pekárně je trus v prostorách výroby pečiva a u příslušných technologických zařízení, v blízkosti uskladněných surovin i poblíž hotových nebalených produktů. Na místě se nacházely také larvy a další vývojová stadia molů a potemníků.
Kromě samotného zákazu provozování pekárny čeká majitele také sankce za nedodržení předpisů. Státní zemědělská a potravinářská inspekce s ním zahájí příslušné správní řízení.
Zaujal vás článek?
Autor: Martin Stejskal
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse