Suroviny na cukroví zdražily během tří let o čtvrtinu
  

Suroviny na cukroví zdražily během tří let o čtvrtinu

Témata: cena cukroví

Co je lepší na pečení? Máslo nebo rostlinný tuk? Jisté je jedno, i domácí výroba pečeného cukroví oproti předchozím rokům výrazně podražila.




Cena mouky a cukru se oproti roku 2020 výrazně navýšila. Kdo si letos nevypěstoval vlastní ovoce na marmeládu ke slepování cukroví, musel si ho pořídit v obchodě za více peněz než v předchozích letech. Rozpočet za suroviny podle Blesku na jednu várku lineckých koláčků vyšel před třemi lety asi na 62 korun bez džemu. S džemem to bylo asi 100 korun. Letos cena surovin vychází na 75 korun bez džemu a s džemem na 125 korun.

Na trhu je nespočet druhů těst na cukroví, stejně tak je k dostání velký výběr upečeného cukroví. Jestli a jak zdražily, se ale u takových produktů podle Blesku porovnává obtížně, výrobce může použít levnější suroviny, aby cenu udržel co nejníže. Například máslo nahradit margarínem.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Suroviny na cukroví zdražily během tří let o čtvrtinu

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.