Cena mouky a cukru se oproti roku 2020 výrazně navýšila. Kdo si letos nevypěstoval vlastní ovoce na marmeládu ke slepování cukroví, musel si ho pořídit v obchodě za více peněz než v předchozích letech. Rozpočet za suroviny podle Blesku na jednu várku lineckých koláčků vyšel před třemi lety asi na 62 korun bez džemu. S džemem to bylo asi 100 korun. Letos cena surovin vychází na 75 korun bez džemu a s džemem na 125 korun.
Na trhu je nespočet druhů těst na cukroví, stejně tak je k dostání velký výběr upečeného cukroví. Jestli a jak zdražily, se ale u takových produktů podle Blesku porovnává obtížně, výrobce může použít levnější suroviny, aby cenu udržel co nejníže. Například máslo nahradit margarínem.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse