Jedinečnost Pekárny a cukrárny Mikula spočívá mimo jiné v uzavřenosti výrobního řetězce, kdy pekárna nejen že pečivo prodává i vyrábí, ale také si například i sama zpracovává mouku. Ruku v ruce s kvalitními surovinami jde pak samozřejmě i poctivá práce během všech fází procesu, která si získala věrné zákazníky. Díky nim se také Pekárna a cukrárna Mikula za posledních dvacet let mnohonásobně rozrostla. Zatímco v počátcích stála firma pouze na produkci housek a čtyřech pekařích, dnes zaměstnává více než stovku pracovníků a vyrábí více než dvě stovky různých produktů - jak slaných, tak i sladkých.
Společným jmenovatelem všech výrobků Pekárny a cukrárny Mikula jsou přitom vždy čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů, poctivost ruční práce, originalita, tradiční pekařské technologie i láska k řemeslu. Ostatně, pro Jiřího Mikulu byla pekařina láskou na první pohled. Po maturitě na gymnáziu nastoupil jako pomocník do jedné z turnovských pekáren a od té doby od pekařiny neodešel. Naopak, když se v roce 1997 naskytla možnost odkoupit turnovskou pekárnu na ulici 5. května včetně vybavení, neváhal. Dnes je díky tomu nejen oblíbeným pekařem u tisíců zákazníků, ale i velkým vzorem pro všechny poctivé a pracovité podnikatele, kteří budují své firmy s láskou a od základů.
Velký důraz kladou v Pekárně a cukrárně Mikula na ekologickou šetrnost a tradice, a to jak v oblasti receptur, tak i pekařských technologií a prodeje. Proto také firemní produkty nenajdete v žádném z obchodních řetězců, ale pouze v některé z prodejen pekárny či drobných obchůdcích. Těch najdete v Turnově, Jablonci nad Nisou, Semilech, Železném Brodu, Mnichově Hradišti a dalších městech zhruba třicet. Pečivo z pekárny Mikula přitom často poznáte již na první pohled. Díky produkci ve speciální parní peci se liší jak vzhledem, tak i výjimečnou chutí, kterou si jednoduše zamilujete.
V nabídce pekárny najdete třeba gigantický bochník chleba, mini pizzy, ale i klasické kynuté či plundrové výrobky, slané i sladké dobroty z listového těsta, koblihové výrobky nebo i sortiment trvanlivého pečiva. Z cukrárenských produktů pak slaví úspěchy především domácí točená zmrzlina, dorty, zákusky a také výborné domácí chlebíčky. Přímo v některé z provozoven cukrárny si pak navíc můžete vychutnat i výbornou kávu Dallmayr, osvěžit se vynikajícími čistě přírodními mošty z Lažan nebo si dát na zahřátí čaj, horkou čokoládu nebo svařené víno. Součástí sortimentu jsou pak navíc i speciality z Českého ráje pečené dle původních dochovaných receptur, jako jsou žitné rohlíky kruchovky, bramborové kroužky kulatky či kynuté buchty mrkváky, které běžně na trhu určitě neseženete.
V regionu je Pekárna a cukrárna Mikula již vyhlášená, proto na jejím kontě nechybí řada ocenění, mezi která patří například i čerstvé vítězství v soutěži Regionální potravina a Výrobek roku 2015. Na slavnostním vyhlášení v libereckém hotelu Clarion Zlatý lev pak nyní firma získala i prestižní titul Firma roku 2015 Libereckého kraje, a to na základě rozhodnutí odborné komise. V rámci osmého ročníku této soutěže malých a středních podnikatelů navíc firma postupuje do celorepublikového finále, kde se o další ocenění popere s konkurencí třinácti firem z ostatních krajů.
foto: archiv Pekárny Mikula
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
НЗМК
стать партнёром в производстве лёгких металлоконструкций
ооо нпо "новинский завод металлоконструкций"
ооо нпо "новинский завод металлоконструкций"
склад плюс москва
монтаж каркаса из металлического профиля цена
лестницы металлокаркас на заказ stairs
сертификат балка 70ш5
Nový příspěvek do diskuse