Nový rohlík je větší než běžně prodávané pečivo. Zatímco dřív měly rohlíky obvykle hmotnost 50 gramů, v současné době je ve většině supermarketů k dispozici varianta vážící 43 gramů, v některých případech i méně. Nový rohlík Odkolek je přitom šedesátigramový.
Pro velký rohlík firma United Bakeries zvolila recepturu používající sádlo. Díky ní by nové pečivo mělo být vláčnější a křupavější. Na povrchu je sypaný máslem.
Druhou novinkou v produkci firmy, kterou zaštiťuje tradiční značka Odkolek, je Anglický rohlík hmotnosti 100 gramů. Je na něm zapečena slanina obsahující 92 procent masa a sýr.
Historie pečení rohlíků sahá do 17. století. Poprvé je připravil jeden z vídeňských pekařů na počest vítězství nad Osmanskou říší. Turci tehdy obléhali Vídeň, ale dobýt se jim ji nepodařilo. Pekař dal svému produktu tvar půlměsíce symbolizující islám.
Zaujal vás článek?
Autor: Martin Stejskal
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse