Čtyřicetiletý Jiří Ondečko je majitelem, pekařem i prodejcem ve své vlastní děčínské pekárně U Onďase. Ačkoliv pekárnu společně s rodinou od základu vybudoval teprve před třemi lety, a k tomu není vyučeným pekařem, již sbírá mnohá ocenění. Pekárna se dvakrát po sobě stala výhercem Soutěže o regionální potravinu a získala ocenění Nejlepší pekařský výrobek.
Podle Jiřího Ondečky je klíčem k úspěchu poctivá práce a nadstandardní péče o nabízený sortiment. Například do vyhlášených Onďasových rohlíků přidává Jiří Ondečka tuk a syrovátku. A místo standardních sedmi minut pečení, jak tomu bývá v průmyslových pekárnách, rohlíky pečou rovných 14 minut.
U Onďasů jdou ve stopách klasického a poctivého pekařského řemesla. „Když chcete dobrý koláč, nikdy ho neuděláte čistě dietní, protože do něj patří máslo i cukr“, říká Jiří Ondečka pro únorové vydání měsíčníku Zboží a prodej.
Pekárnu U Onďase provází ještě další zajímavost. Nepečou v noci. Zákazníky postupně naučili chodit pro chléb nejdříve o půl osmé. Liší se tak od ostatních pekáren, které zpravidla otevírají od šesté hodiny. Podle poptávky U Onďase pečou až pětkrát denně. Díky tomu kolemjdoucí k nákupu vybízí všudypřítomná vůně čerstvého pečiva. Poslední rohlíky z trouby vytahuje talentový pekař klidně i v pět odpoledne.
V pekárně denně prodají 150 chlebů Onďasův Podmáslák a více než sto celozrnných a vícezrnných chlebů. Obrat pekárny se pohybuje řádu milionů korun. Pekárna je ryze rodinnou firmou v níž poctivé řemeslo není pouze zdrojem obživy, ale především naplňujícím posláním.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Mohu jen potvrdit, pravidelně a s chutí u Ondečku nakupuji.
Nový příspěvek do diskuse