https://www.traditionrolex.com/18
Úspěch pekárny U Onďase: Na poctivé pečivo se stojí fronty
  

Úspěch pekárny U Onďase: Na poctivé pečivo se stojí fronty


Teprve před třemi lety otevřela dveře svým zákazníkům děčínská pekárna U Onďase. Již ale sbírá první ocenění a její pečivo je natolik vyhlášené, že se na něj stojí fronty. Co je klíčem k úspěchu talentovaného pekaře Jiřího Ondečky?




Čtyřicetiletý Jiří Ondečko je majitelem, pekařem i prodejcem ve své vlastní děčínské pekárně U Onďase. Ačkoliv pekárnu společně s rodinou od základu vybudoval teprve před třemi lety, a k tomu není vyučeným pekařem, již sbírá mnohá ocenění. Pekárna se dvakrát po sobě stala výhercem Soutěže o regionální potravinu a získala ocenění Nejlepší pekařský výrobek.

 

Klíč k úspěchu: poctivá práce a láska k řemeslu

Podle Jiřího Ondečky je klíčem k úspěchu poctivá práce a nadstandardní péče o nabízený sortiment.  Například do vyhlášených Onďasových rohlíků přidává Jiří Ondečka tuk a syrovátku. A místo standardních sedmi minut pečení, jak tomu bývá v průmyslových pekárnách, rohlíky pečou rovných 14 minut.

U Onďasů jdou ve stopách klasického a poctivého pekařského řemesla. „Když chcete dobrý koláč, nikdy ho neuděláte čistě dietní, protože do něj patří máslo i cukr“, říká Jiří Ondečka pro únorové vydání měsíčníku Zboží a prodej.

 

Pro chleba nejdříve po sedmé

Pekárnu U Onďase provází ještě další zajímavost. Nepečou v noci. Zákazníky postupně naučili chodit pro chléb nejdříve o půl osmé. Liší se tak od ostatních pekáren, které zpravidla otevírají od šesté hodiny. Podle poptávky U Onďase pečou až pětkrát denně. Díky tomu kolemjdoucí k nákupu vybízí všudypřítomná vůně čerstvého pečiva. Poslední rohlíky z trouby vytahuje talentový pekař klidně i v pět odpoledne.

V pekárně denně prodají 150 chlebů Onďasův Podmáslák a více než sto celozrnných a vícezrnných chlebů. Obrat pekárny se pohybuje řádu milionů korun. Pekárna je ryze rodinnou firmou v níž poctivé řemeslo není pouze zdrojem obživy, ale především naplňujícím posláním. 


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce



Eliška Malinová Reaguj

Mohu jen potvrdit, pravidelně a s chutí u Ondečku nakupuji.

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.