Resort Valachy prozatím valašské koláče peče dva dny v týdnu, v případě zájmu je však připraven produkci rozšířit. Brzy hodlá začít podnikat také v oblasti včelařství a produkovat vlastní med. Ten použije v kuchyni, jako suvenýr i při saunových rituálech ve svém wellness centru.
Frgál má v průměru 30 centimetrů a váží 600 gramů. Vyrábí se zpravidla s jednou ze čtyř příchutí, a to tvarohovou, hruškovou, makovou a povidlovou. Za jednu směnu pekařky vyrobí až 150 valašských koláčů.
převzato ze serveru www.karlovskygastrofestival.cz
Zaujal vás článek?
Autor: Martin Stejskal
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse