Začíná Regionální potravina, znovu i s kategorií pekařských výrobků
  

Začíná Regionální potravina, znovu i s kategorií pekařských výrobků


Ministerstvo zemědělství letos znovu rozdělí ocenění Regionální potravina. Mezi devíti kategoriemi budou opět pekařské výrobky. Značku Regionální potravina mohou získat malé a střední firmy s maximálně 250 zaměstnanci. Ministr zemědělství ji uděluje na čtyři roky nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům. Ty předtím musejí uspět v krajských soutěžích. Pokud chce producent uspět, musí přihlásit výrobek vyrobený minimálně ze 70 procent z místních surovin. Hlavní složka potraviny musí být stoprocentně domácího původu.




Ministerstvo zemědělství letos znovu rozdělí ocenění Regionální potravina. Mezi devíti kategoriemi budou opět pekařské výrobky.

Značku Regionální potravina mohou získat malé a střední firmy s maximálně 250 zaměstnanci. Ministr zemědělství ji uděluje na čtyři roky nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům. Ty předtím musejí uspět v krajských soutěžích.

Pokud chce producent uspět, musí přihlásit výrobek vyrobený minimálně ze 70 procent z místních surovin. Hlavní složka potraviny musí být stoprocentně domácího původu.

 

 

Kategorie
1. Masné výrobky tepelně opracované
2. Masné výrobky trvanlivé
3. Sýry včetně tvarohu
4. Ostatní mléčné výrobky
5. Pekařské výrobky včetně těstovin
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
7. Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína)
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9. Ostatní

 

„Podpora a propagace regionálních výrobců potravin patří dlouhodobě mezi priority ministerstva zemědělství,“ uvedl šéf resortu Marian Jurečka, podle něhož značka pomáhá rozvíjet regionální produkci a usnadňuje zákazníkům výběr kvalitních potravin.

V minulosti Regionální potravina natočila klipy podporující celou akci. Na klipy s Otakarem Bouskem v roli včelaře či mlékaře se můžete podívat na prezentaci Regionální potraviny na YouTube.

V jednotlivých krajích potraviny hodnotí zvláštní komise. Zasedají v nich zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské i Agrární komory, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a reprezentanti příslušného kraje. Komise se zabývají inovativností, senzorickými vlastnostmi výrobků, použitými materiály, surovinami a způsoby výroby, designem. Dále také vlivem výrobku na zdraví spotřebitele i jeho dostupností na trhu.

 

Termíny podávání přihlášek od od
Jihočeský kraj 20. 4. 18. 5.
Jihomoravský kraj 15. 4. 11. 5.
Karlovarský kraj 15. 4. 30. 5.
Královéhradecký kraj 10. 4. 21. 4.
Liberecký kraj 13. 4. 30. 4.
Moravskoslezský kraj 27. 4. 22. 6.
Olomoucký kraj 1. 5. 27. 5.
Pardubický kraj 15. 4. 12. 5.
Plzeňský kraj 16. 4. 30. 4.
Středočeský kraj 15. 4. 15. 5.
Ústecký kraj 15. 4. 30. 4.
Vysočina 1. 5. 26. 5.
Zlínský kraj 14. 4. 30. 4.

Zaujal vás článek?   


Autor: Martin Stejskal



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV