V soutěži o značku Regionální potravina Pardubického kraje 2016 bojovalo 33 výrobců se 123 produkty, mezi kterými se objevily nejen masné, pekařské, cukrářské a mléčné výrobky.
Všechny produkty prošly důkladným hodnocením dvou sedmičlenných komisí, jejichž členy byli zástupci Ministerstva zemědělství ČR, Agrární komory ČR, Potravinářské komory ČR, krajského úřadu, Státní zemědělské potravinářské inspekce, Státního zemědělského intervenčního fondu a Státní veterinární správy ČR.
V kategorii Cukrářské výrobky včetně cukrovinek v Pardubickém kraji logo Regionální potravina za rok 2016 získala pekárna Smékalovo pekařství spol. s r.o. Ta u poroty uspěla s větrníkem.
Smékalovo pekařství peče již od roku 1890. V současnosti nabízí 360 druhů výrobků, mezi kterými je i oceněný větrník. Ten se však značkou Regionální potravina nepyšní jako jediný v pekařství. Logo v roce 2014 získal v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin sváteční koláč s náplní povidlovou.
Mezi dalšími oceněnými produkty v letošním vyhlašování v Pardubickém kraji se objevil kvasový bochník cibulový od Mgr. Tomáše Kroulíka, choceňský tvaroh jemný 250 g z Choceňské mlékárny nebo džem meruňky s levandulí od Michaely Naumecové.
Dále porota udělila značku Regionální potravina staročeskému hovězí z Jatek Lanškroun, srnčí klobáse z Uzeniny Kořínek, houskovému knedlíku od Knedlíky Kadavý a Pivovaru Rychtář za pivo Rychtář grunt.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse