I my jsme byli na místě a v příštích dnech a týdnech budeme přinášet rozhovory, komentáře a další ohlasy z tohoto nejdůležitějšího setkání pekařů organizovaného Podnikatelským svazem pekařů a cukrářů v České republice. Vrátíme se i k přednáškám odpoledního odborného semináře a přineseme i některá zamyšlení vystavovatelů.
Chléb roku 2012
V rámci akce byla na pořadu i letos soutěž Chléb roku. Odborné poroty posuzovaly tradičně různé parametry chlebů – celkový vzhled a dojem, tvar a objem bochníku, charakter kůrky a střídky, a samozřejmě chuť a vůni chleba. Soutěžilo se opět ve dvou kategoriích - Konzumní chléb a Řemeslný chléb. O vítězství celkem bojovalo letos 46 soutěžních vzorků chleba (21 v kategorii Konzumní a 25 v kategorii Řemeslný chléb). Kromě celkového vítězství si v každé z obou kategorii osm chlebů odneslo ocenění Výrobek vynikající kvality.
V kategorii Průmyslový chléb si vavříny vítězství odnesla firma BEAS a. s. Hradec Králové. Chléb pečou v pekárně BEAS Lično, jejíž vedoucí Ladislav Jirčík nám řekl: „Náš ličenský průmyslový chléb vyrábíme z přírodního třístupňového žitného kvasu, což zase není mezi konzumními chleby tak úplně běžné. Jsme velmi rádi, že jsme s ním letos uspěli a vyhráli. Naši zákazníci si pro něj chodí a jsou spokojeni. Účastnili jsme se letos 3. ročníku této soutěže, přičemž 1. ročník jsme vyhráli naopak s naším řemeslným chlebem, kterému pak loni i letos přiřkli titul Výrobek vynikající kvality“.
Vítězný Řemeslný chléb roku 2012 pochází „z dílny“ společnosti AVOS a. s. Kroměříž. „Náš chléb charakterizuje třístupňové vedení žitného kvasu, kterého máme v chlebu 60%, což se samozřejmě projevuje na chuti a vůni. Jsme rádi, že chléb zaujal odbornou porotu a také že stále chutná našim zákazníkům. Jeho prodej je soustředěn v okrese Kroměříž“, prozrazuje člen představenstva AVOS ing. Miloslav Dedek.
Výsledky soutěže Chléb roku 2012
BEAS a.s. Hradec Králové
AVOS a.s. Kroměříž
Zaujal vás článek?
Autor: Alena Gembalová
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse