Historie této pekárny se začala psát v obci Sázava nedaleko Lanškrouna, když se dva mladí muži rozhodli dělat něco, co by jim dávalo smysl a začali svůj sen budovat od nuly. Ani jeden z nich přitom nebyl pekař a vypracovat se stálo hodně sil a houževnatosti. Řetězec pekáren, který se rozrostl snad do všech větších měst, tedy berou jako své dítě a zakládají si na tradici českých pekařů a cukrářů.
Pekárna Sázava okamžitě zareagovala na boj s virem a začala používat speciální turniket s dezinfekcí, který dokáže kontrolovat teplotu těla. Takto zvládne do určitých prostor zamezit přístup osobě, která by měla zvýšenou teplotu a mohla by být potenciální infekční hrozbou. Člověk, který chce turniketem projít musí vložit ruce pod bezdotykový dávkovač dezinfekce a termo-vizuální kamera překontroluje, zda je nasazená rouška a změří tělesnou teplotu. Pokud je vše v pořádku, daná osoba může pokračovat do zabezpečné části budovy. Kontrola je plně automatizovaná a jednoduchá. Turniketem projde denně průměrně přes 200 lidí. Turniket zajišťoval nenásilnou kontrolu ještě před zavedením povinného testování. Umění rychle se přizpůsobit novým podmínkám je důležité pro každé podnikání a obzvláště v nelehkých časech koronavirové krize, kdy se podmínky mění na denní bázi je důležité umět na situaci rychle zareagovat.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse