Obecně je nejčastější destinací pro levné nákupy sousední Polsko, kde mohou zákazníci na velkých nákupech ušetřit stovky korun za srovnatelnou kvalitu potravin.
Naši němečtí a rakouští sousedé mají sice ceny o něco vyšší než v Polsku, avšak za stejnou nebo i nižší cenu než u nás tu v řetězcích nakoupíte mnohem kvalitnější potraviny, pečivo nevyjímaje.
Ne všichni zákazníci však mají stejné preference a najde se i skupina zákazníků, kteří dbají na kvalitu pečiva a původ surovin. Takovému náročnějšímu zákazníkovi, který řeší i výživovou hodnotu a nikoliv pouze cenu, nestačí pečivo dopékané z mražených polotovarů.
O vliv výživy na zdraví se nyní dle nedávného průzkumu společnosti Meriton zajímá víc než 85 procent lidí, etikety se složením si čte víc než 66 procent a o původ se zajímá asi 70 procent zákazníků. Těch, kteří víc věří domácím produktům než těm importovaným je zatím 30 procent, ale ani tak to není z hlediska trhu zanedbatelné číslo.
To, že počet zákazníků, kteří si zakládají na kvalitě potravin, roste, podporuje i fakt, že 25 procent zákazníků by ocenilo širší nabídku kvalitních potravin a 17 procent by uvítalo větší výběr zdravých potravin. Asi 50 procent zákazníků navíc nevěří, že by kvalita produktů odpovídala současným cenám.
Za zmínku stojí i fakt, že během kovidu si spousta domácností vyzkoušela domácí pečení chleba i jiných druhů pečiva a ti zákazníci, kteří touží po čerstvosti a kvalitě, si tak kdykoliv mohou zase upéct křupavou dobrotu doma. Budou přesně vědět, jaké ingredience použili, jak je pečivo staré a zároveň oproti nákupu v řemeslné pekárně znatelně ušetří. Ne každý má však na domácí pečení čas nebo chuť, a tak musíme doufat, že se ceny vstupů umoudří, a když bude zákazník kupovat dražší pečivo, bude tomu úměrně odpovídat i jeho kvalita.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse