Oficiální vznik je datován k 3. 5. 1990, kdy jsem obdržel živnostenské oprávnění. V dílně z garáže rodinného domu začala první výroba kremrolí a cukrářských výrobků. V létě tohoto roku jsme začali budovat cukrárnu s prodejnou vedle rodinného domu. V roce 1991 se náš provoz rozšířil o řemeslnou pekárnu a prodejnu v sídlišti Pražská v Pelhřimově. V roce 1993 byl podán privatizační projekt na provoz Jihočeských pekáren, středisko Pelhřimov, který byl schválen. Po převzetí se nejdříve začal budovat žitno-pšeničný mlýn. Poté ihned nastaly rekonstrukce jednotlivých dílen a výstavba expedice. I v dalších letech se všechny dílny a provozy modernizovaly.
Firma Adélka se zabývá komplexní výrobou pekařských mouk ve vlastním žitno - pšeničném mlýně přímo v areálu pekárny. Dále zde máme výrobní hospodářské středisko chleba a běžného pečiva, jedná se o moderní výrobní halu s automatickým dávkováním makro i mikro surovin a fermentační výrobník žitných kvasů. Výroba chlebového těsta probíhá na robotizovaném Caruselu, dělících a tvarovacích strojích a kontinuální kynárně a sázecích pecích s pečnou plochou 130 m2 v plně automatizovaném provozu. Pro výrobu běžného pečiva zde máme rovněž linku s automatickou dopravou všech surovin včetně tuků, droždí a makro i mikro surovin. Mísení, dělení a tvarování probíhá rovněž automaticky a kontinuálně. Je zde klimatizovaná kynárna a dvouetážová termoolejová pec.
Další středisko je jemná pekárna, kde vyrábíme kompletní sortiment jemného pečiva. Tvarování probíhá na moderní tvarovací lince, včetně satelitního a planetového rozvalovače. Jsou zde nainstalovány rotační pece o pečné ploše 40 m2.
Výrobní středisko cukrářské výroby zahrnuje vyrobu trvanlivého pečiva a listových a plundrových výrobků a sortiment smažených druhů – jako koblihy. Jsou zde instalovány rotační pece o pečné ploše 30 m2, automatický rozvalovací stroj a tvarovací stroje, pasterovací zařízení na výrobu krémů, výrobník zmrzlin a potahovací stroj včetně chladícího tunelu. Do tohoto střediska patří rovněž teplá kuchyně, která připravuje teplá jídla do některých našich prodejen a závodního stravování. Dílna studené kuchyně zhotovuje chlebíčky, plněné bagety, ciabaty a další sortiment.
Adélka má v současné době 16 vlastních prodejen. Většina z nich je vybavena rozpékacími pecemi, ve kterých se před zraky zákazníků dopékají výrobky. Máme též prodej vlastní zmrzliny a zmrzlinových pohárů. Vlastní obchodní síť slouží k prodeji výrobků s bohatým sortimentem a zároveň k průzkumu prodeje nových inovačních produktů.
Adélka denně zásobuje okolo 600 odběratelů, nabízí denně 400 druhů pekařských, cukrářských a lahůdkářských výrobků. U více jak poloviny odběratelů je zboží dodáváno 3 – 4 krát denně.
Od počátku se firma účastnila zrodu řady tradic ve městě Pelhřimově např. Zlatá neděle, Masopust, za což získala nejedno ocenění Ceny města Pelhřimova. Firma byla spolupořadatelem jedenácti ročníků soutěže Pekař roku a Cukrář roku. Zde získala řadu mistrů – vítězů. V poslední době získala ocenění Regionu Vysočina a to Nejlepší chléb Vysočiny. Tohoto ocenění si velice vážíme, je to naše odmněna , že zákazníkům – našemu regionu - chutná náš chléb.
Děkujeme a za celou redakci serveru Pekařských technologií přejeme stále hodně spokojených zákazníků a mnoho sil do pečení :-) Na závěr jsme pro vás připravili malou fotonávštěvu.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse