Smyslem soutěže Regionální potravina je podporovat a propagovat malé a střední potravinářské výrobce. V produktu, který ocenění získá, se nachází minimálně 70 % místních surovin. Zároveň je také zárukou kvality.
V Libereckém kraji získalo značku Regionální potravina již 48 výrobků. Za letošní rok osmičlenná komise ocenila 9 produktů z různých kategorií.
V letošním roce ocenění v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin získal celozrnný koláč se sezónním ovocem z Koláčkovy pekárny. Stejně úspěšná byla také pekárna Mikula Turnov se svým cukrářským výrobkem Mikulův mrak.
Díky umístění v prestižní soutěži se nyní Koláčkova pekárna i pekárna Mikula Turnov mohou pyšnit logem Regionální potravina na obalu oceněných výrobků po dobu čtyř let.
Mezi další produkty, které od roku 2016 mohou používat značku Regionální potravina, patří debrecínka z Řeznictví a uzenářství Karla Kloučka či jelení klobása od společnosti Folda. V kategorii sýry včetně tvaru vyhrál bio ovčí tvaroh tučný od Mgr. Jany Rosenbaumové a mezi mléčnými výrobky bylo oceněno Filounské bio podmáslí kysané od Martina Šourka.
V dalších kategoriích byly oceněny produkty jako Světoběžník JC Cimrmanův 12° světlý ležák z Pivovaru Příchovice, český česnek z podkrkonoší od Jana Hradeckého a ovocný sorbet ostružina od Davida Stárka.
Koláč, Mikulův mrak i další oceněné produkty bude možné ochutnat již brzy na různých akcích. Poprvé na Den dětí 1. června v libereckých kasárnách.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse