Mezi základní ingredience piškotů patří mouka, vejce a cukr. Ač by se na první pohled mohlo zdát, že ze tří surovin lze jen stěží vyrobit piškoty rozdílných chutí, opak je pravdou. Důkazem tomu je nedávná kauza společnosti Opavia, na kterou se snesla vlna kritiky po převedení výroby piškotů do Polska.
Kvalita piškotů se odvíjí především od kvality surovin, receptury a pekařské technologie. Dojde-li jen k nepatrné změně, spotřebitelé to poznají. Ve firmě Perník to vědí, a tak se snaží stále držet kvalitu na stejné výši.
Pečení piškotů vždy začíná přípravou těsta, kdy nejdříve dojde ke smíchání vajec s cukrem a poté i s pšeničnou moukou. Důkladné promíchání piškotové hmoty probíhá v díži a následně se směs přečerpá do turbomixéru, který hmotu provzdušní a našlehá.
Pomocí dávkovací lišty se na pečicí planžetu vymačkávají piškoty o průměru tři centimetry. Po čtyřech minutách pečení piškoty putují na dochlazení a následně do vertikální baličky. V průběhu jedné směny se v pekárně Perník vyrobí dvě tuny piškotů a měsíčně se upeče zhruba třicet tun piškotů.
Firma Perník na výrobu piškotů používá jen české kvalitní suroviny, díky čemuž se mohou piškoty pyšnit označením Česká chuť. V nabídce ryze české firmy ale nechybí ani další výrobky. Místní pekaři pečou přes 120 druhů pečiva. Jedná se o produkty vyráběné jak pod jejich vlastní značkou, tak i pod privátními značkami pro obchodní řetězce. Právě piškoty s označením Česká chuť putují pouze do prodejen Albert, díky čemuž jsou piškoty z Těchlovic zákazníkům více dostupné.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse