Pekařské výrobky měly v soutěži Regionální potravina Moravskoslezského kraje největší slovo
  

Pekařské výrobky měly v soutěži Regionální potravina Moravskoslezského kraje největší slovo


Poctivé a kvalitní tuzemské výrobky soutěží každoročně o titul Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Do této soutěže, zastřešené Ministerstvem zemědělství, se hlásí stále více zájemců z řad malých a středních podniků. Cílem je podpora chovatelů, pěstitelů a výrobců potravin, týká se to samozřejmě i malých regionálních pekáren. Ocenění uděluje ministr zemědělství na základě doporučení hodnotící komise.




Spotřebitelé již na regionální poctivé potraviny slyší, vrací se k nim a cílem této akce je, aby byly co nejvíce upřednostňovány před masovou průmyslovou výrobou. Značka regionální potraviny pak může běžnému člověku pomoci v orientaci během nákupu. Je zárukou kvality, garantuje původ, jedinečnost a tradiční receptury.

Pro přehlednost jsou potraviny rozděleny do devíti kategorií:

  • Masné výrobky trvanlivé
  • Masné výroky tepelně opracované
  • Sýry a tvaroh
  • Ostatní mléčné výrobky
  • Pekařské výrobky a těstoviny
  • Cukrářské výrobky
  • Nápoje alkoholické a nealkoholické
  • Ovoce a zelenina čerstvé i zpracované
  • Ostatní výrobky

V loňském roce se o toto ocenění ucházelo 82 výrobků od 32 výrobců a nejsilnější zastoupení měly tradičně pekařské výrobky. Bude tomu tak i letos?


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.