Po zvýšeném zájmu o vánoční cukroví se pekaři připravují na jarní svatební sezónu
  

Po zvýšeném zájmu o vánoční cukroví se pekaři připravují na jarní svatební sezónu

Témata: cukroví

Ačkoliv vánoční nápor po cukroví opadl, pekaři a cukráři si od sezónních produktů příliš neodpočinou. Za pár týdnů totiž přichází jarní svatební sezóna a s ní spojené pečení koláčů a svatebních dortů.




Poptávka po vánočním cukroví předčila očekávání

Uplynulou sezónu vánočního pečiva a cukroví provázela nadstandardně vysoká poptávka. A to i přes cenové zdražování. Například majitelka libereckého pekařství U Jahodů Jana Novotová Jahodová zaznamenala o třetinu více objednávek na vánoční cukroví než v minulé sezóně.

Za vysokou poptávku podle Jany Jahodové stojí především uvědomění zákazníků, že při zohlednění cen surovin, energií a především drahocenného času na domácím cukroví příliš neušetří. Aby pekařství U Jahodů pokrylo vysokou předvánoční poptávku, muselo zavést i noční směny.

Za svatební a narozeninové dorty jsou zákazníci ochotni si připlatit

Ani po sezóně vánočního cukroví si pekaři příliš neodpočinou. Zanedlouho nastane jarní svatební sezóna. Ke každodennímu sortimentu přibudou svatební koláče, cukroví a svatební dorty. V domácím pekařství U Jahodů denně upečou dva tisíce vázaných koláčků a několik desítek až stovek velkých koláčů. K tomu navíc domácí zákusky a ostatní pečivo. Během svatební sezóny se tak produkce významně zvyšuje, neboť někteří svatebčané požadují až čtyři tisíce svatebních koláčků.

Zároveň roste poptávka po dražších svatebních i narozeninových dortech, za které jsou zákazníci ochotni více utratit. Například vliv cukrářských televizních pořadů zvedl zájem o trendy potahované i naopak takzvané nahé dorty, za které jsou zákaznici ochotni více připlatit.

Liberecké pekařství U Jahodů sází na ruční výrobu

Rodinné pekařství U Jahodů převzala Jana Jahodová po své mamince, jejíž vyhlášené koláče zná celý Liberec. Pekařství se striktně věnuje ruční výrobě sladkého pečiva. Veškerou výrobu zajišťují dvě pekařky a dvě cukrářky. O rozšíření výroby v pekařství U Jahodů neuvažují, neboť chtějí zachovat tradiční ruční výrobu a vysokou kvalitu svých produktů.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV