Již první řada pořadu měla u diváků úspěch. Kulinářské finále sledovaly skoro dva miliony lidí. Ve spoustě domácností se kvůli této soutěži začalo péct. Krátce po ukončení první řady byla vydána i kuchařka Peče celá země. Také kniha Petry Burianové, vítězky první řady, se stala bestsellerem. Ona sama se nyní věnuje pečení „na plný úvazek“.
O oblíbenosti této soutěže svědčí i fakt, že se do druhé řady přihlásilo čtyřnásobné množství uchazečů.
Soutěže se účastní 12 soutěžících, kteří v každém díle dostanou tři úkoly. Může to být cokoliv od upečení kváskového chleba po svatební dort. Na konci každého dílu porotci vyberou soutěžícího, který zadané úkoly splnil nejlépe. Ten se stane „pekařem týdne“. Účastník, kterému se dařilo nejméně, vypadává. Do samotného finále se potom probojují poslední tři soutěžící, ze kterých je vybrán vítěz celého pořadu.
Zámek Bon Repos, kde se cukrářské klání odehrává, zůstal volbou i pro druhou řadu a i letos vás pořadem provedou moderátoři Tereza Bebarová a Václav Kopta. Schopnosti tuctu nových amatérských pekařů a cukrářů posoudí opět známý cukrář Josef Maršálek, ovšem tentokrát s lektorkou cukrářských kurzů a blogerkou Míšou Landovou.
Diváci se mohou těšit na výzvy plné tradičních i inovativních receptů, zajímavé postupy a tipy a především na přátelskou i napínavou atmosféru zároveň. Kromě páva, maskota, který diváky bavil i v minulé řadě, se tentokrát ukáže třeba i mlsný pes.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse