Zatímco tržby akciové společnosti stouply, zisk se snížil o 2,6 procenta
na 38,5 miliónu korun. Důvodem je zvýšení cen mouky ve druhém pololetí
2012 a časový skluz v zahájení provozu třetí výrobní linky. Právě třetí
linka by přitom měla mít pozitivní dopad na hospodaření subjektu v
letošním roce, v němž manažeři předpokládají další růst tržeb o 20
miliónů korun.
Společnost Profrost zahájila činnost v prostějovském areálu v roce 2007.
Loni firma investovala do svého rozvoje 63 miliónů korun. Kromě
přístavby výrobní haly přitom vybudovala i novou administrativní budovu.
Do produkce společnosti, kterou odebírají především velké obchodní
řetězce, patří 50 druhů pečiva, jež je během výroby šokově zmraženo.
Trvanlivost takového zboží se pohybuje mezi šesti a devíti měsíci.
Zaujal vás článek?
Autor: Martin Stejskal
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse