Naplno se o tom poprvé přesvědčily letos v lednu. Jejich pytlíky uspěly v uživatelském testu, výsledky se objevily na internetu a e-shop zaplavily objednávky. S jejich odbavováním musela pomáhat celá rodina, stránky pod náporem návštěvníků zkolabovaly a švadleny nestíhaly šít nové sáčky nabízené v mnoha designových provedeních.
Sestry, které s výrobou pytlíků začaly v roce 2017, najednou zjistily, že se svému koníčku musejí začít věnovat naplno. Stávající provozovna ve Frýdlantu už kapacitně nestačila, a tak hledaly nové prostory. Ty našly ve Frýdku-Místku v bývalé galerii pod tamním zámkem, kde nyní mají i svou první vlastní kamennou prodejnu.
Tajemství jejich látkových pytlíků tkví v použitém materiálu. Ten se skládá ze dvou vrstev. Vnější je bavlněný a s praktickým zavíráním na šňůrku, vnitřní pak tvoří speciální textilie, která funguje jako membrána. Takovým obalem snadno prochází vzduch, takže se pečivo „nepotí“ a neplesniví, zároveň membrána zpomaluje únik vlhkosti, díky čemuž netvrdne a nevysychá tak rychle jako například v klasické utěrce.
Nánosovou vrstvu membrány tvoří polyuretan využívaný ve zdravotnictví. Neobsahuje PVC, ftaláty ani olovo a celý pytlík je atestován Státním zdravotním ústavem pro uchovávání pečiva. O výrobek je zájem také v zahraničí, zkouší se například ve Francii, v Řecku, Polsku, nebo dokonce na Havaji.
Všude se totiž peče jiný chleba a jiné pečivo. Z domácích zkušeností už sestry Lea Pajurková Duží a Darja Blahutová vědí, že jejich pytlíky nejlépe fungují v kombinaci s kvalitním pečivem. Naopak u produktů z rozmrazovaných polotovarů umí prodloužit jejich čerstvost jen krátkodobě.
Pytlíky Wrap Up z podhůří Beskyd slouží jako významně ekologičtější a zdravější varianta plastových obalů. Navíc umožňují i bezobalové nakupování, pečivo si můžete nakoupit přímo do nich. Kromě toho budete méně plýtvat potravinami, protože nebudete okoralé či plesnivé zbytky pečivo vyhazovat. A to se vyplatí.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse