V rámci dlouholetého zastupování italské značky CEPI nyní Futurpol přichází s revolučním řešením v oblasti chlazení mouky, které je v těchto horkých letních dnech vysoce aktuální.
Jedná se o unikátní technologii na principu výměny chlazeného vzduchu, který je vháněn do sila za pomoci tzv. fluidního lůžka, čímž dosahuje postupného získávání přednastavené teploty mouky. Výhodou oproti dosavadním systémům, kde kvůli použití dusíku či jiných plynů dochází k neřízeným výkyvům teplot a současně tedy i kvality mouky v procesu výroby, je dosažení absolutní kontroly přednastavených parametrů, zamezení ztrát času a zdrojů při zahájení výrobnního cyklu, zamezení ucpávání dopravních cest s výměníkem a tedy vysoké úspory nákladů.
Jak celý systém funguje a jakým způsobem umí Futurpol a CEPI pomoci k zajištění konstantní kvality mouky pro pekárenské provozy se lze dozvědět na speciálním webu www.chlazenimouky.cz , který pro tento účel odborníci z Futurpolu připravili.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse