Pořadí v soutěži určili samotní pekaři, kteří se sešli na slavnostním večeru v pražském Divadle Bez zábradlí. Organizátorem soutěže byl majitel příslušné ochranné známky, kterým je společnost Backaldrin. Rodinná firma z Rakouska si letos připomíná 50 let od svého založení a 30 let od vzniku samotné značky.
Kornspitz má tvar klasického rohlíku o váze 60 až 70 gramů, jehož délka se pohybuje mezi 18 a 22 centimetry. Pečivo je charakteristické zejména dvojitým šikmým naříznutím.
Kornspitz byl poprvé připraven společností Backaldrin v Rakousku v roce 1984. Po celém světě jej pečou denně tisíce pekařů podle přesně definované receptury. Oblíbené pečivo s pšeničnými otrubami má vysoký podíl obilného šrotu, tedy i vlákniny.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse