Jizerské pekárny si kladou za cíl nabídnout zákazníkům s metabolickými poruchami výrobky, které nebudou k rozeznání od běžné produkce. Bezlepkové dorty chce firma vyrábět na objednávku, expedice bude probíhat každý pracovní den.
Bezlepkové výrobky jsou určené pro pacienty trpící celiakií. Nemocní nemohou jíst potraviny obsahující lepek, tedy bílkovinu tvořící jednu ze složek běžných obilnin. Bezlepková strava se v posledních letech stala módní, takže speciálně připravené potraviny konzumují i lidé, kteří ve skutečnosti žádnou metabolickou poruchou netrpí. Proto souběžně stoupá také nabídka pekáren nabízejících stále více produktu splňujících parametry bezlepkové diety.
Společnost Jizerské pekárny byla založena v roce 1993 pěti společníky. Sídlí v Liberci, nicméně její hlavní provozovnou je pekárna v České Lípě. Zaměstnává na 350 pracovníků a její roční tržby přesahují čtvrt milionu korun.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse