Novopečený Cukrář roku Lukáš Skála k oboru „přičuchl“ k řemeslu už jako dítě, protože jeho otec peče sladké kremrole. Do cukrářského řemesla se naplno vrhl přes vojenskou kuchyni a teď vládne dezertům a dortům. Lukáš je klasik, stačí mu mouka, vejce, pár dalších obyčejných surovin a výtečný dort je na větě.
Stejně jako v módě, tak i v cukrařině panují každoročně různé trendy a sezónní chutě zákazníků. „Právě teď letí nadýchané dezerty, ale příští týden to může být jinak. Dnes si někdo pochutnává na dorty s těžkým máslovým krémem a za týden po něm už třeba nikdo ani nevzdechne. To je asi na té naší práci nejtěžší, tedy odhadnout aktuální chutě zákazníků“, říká Skála a dodává:“ Ideální spojení je spolupráce mezi cukrářem a pekařem. Jedině tak dokážete vymyslet vyvážené menu s nejlepší kombinací chutí“.
Proč je vlastně Lukáš Skála nejlepší? Jeho doménou je tzv. Mísa bonbonů, ta mu vyhrála mnoho předních míst ve světových soutěžích. Cukrářské řemeslo ho pořád baví a co ho dále inspiruje? „Jsou to ženy. Když někam přijdu, hned mě obklopí a chtějí poradit, jak udělat bábovku nebo vánoční cukroví.
Chcete ochutnat Lukášovo sladké tajemství? Pektech vás zve do hotelu InterContintal Praha. Dobrou chuť.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse