Merhautovo pekařství připravuje svým zákazníkům křupavé voňavé pečivo již třicet let. V roce 1991 rodinnou tradici započal v Benátkách nad Jizerou pan Miroslav Merhaut starší. Tehdy se však ještě pekařství jmenovalo MIMOZA a šlo o malý podnik s deseti zaměstnanci a jedním nákladním autem, které pečivo rozváželo po okolí. Za krátko však poptávka po výborném pečivu vzrostla a síť odběratelů se rozrostla na několik desítek v širším okolí Benátecka. Roku 2018 byly již prostory v Benátkách nedostačující a výroba se přesunula do Milovic. V roce 2000 na otcovu činnost navázal pod názvem Merhoutovo pekařství jeho syn a pekárna prošla rekonstrukcí a modernizací výroby. Za další čtyři roky již bylo možné otevřít samostatnou cukrářskou výrobnu.
Nyní má původně malé pekařství 220 zaměstnanců a 14 prodejen, mimo jiné v Mladé Boleslavi, Kolíně a tři v Praze a několikrát získalo ocenění „Regionální chléb roku v Penny“. Miroslav Merhaut mladší pekařinu miluje, avšak považuje ji za nedoceněný obor, obzvláště kvůli složitosti výrobního procesu.
V posledních dnech byla většina pozornosti soustředěna na výdej cukroví, které zákazníci objednávali už od začátku listopadu. Zákazníci však cukroví nejraději dostávají až těsně před Vánocemi, protože je tak dobré, že by v opačném případě do Štědrého dne nevydrželo.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse