Při „paleo pečení“ se nepoužívá obilná mouka, lepek, mléko, škrob ani přidaný cukr a nepoužívají se ani chemická aditiva.
Low carb pečivo má výrazně snížený obsah sacharidů a je tudíž vhodné i pro diabetiky.
SCD, neboli Specific Carbohydrate Diet (specifická sacharidová dieta) vylučuje všechny druhy sacharidů, které naše tělo nedokáže strávit.
Místo klasické mouky se používá například mouka mandlová, kokosová, banánová nebo jablečná. Místo másla se přidává kromě kokosového oleje třeba i ghí (přepuštěné máslo), které je zbaveno laktózy i mléčné bílkoviny. Sladí se ovocem, medem a dalšími přírodními způsoby.
Když Lucie Smolíková nemohla najít v Šumperku pekárnu, která by uspokojila dietetické požadavky jejích dětí, rozhodla se vzít iniciativu do svých rukou, a přestože měla s pečením zkušenosti jen z domu, založila si pomocí projektu Paleo pekárna malou rodinnou paleo pekárnu v Šumperku. Ta je ve městě jedinou svého druhu a nabízí nové možnosti zákazníkům se specifickými stravovacími požadavky i těm, kteří vyznávají zdravý životní styl. Vše se zde vyrábí ručně a z kvalitních surovin. BEZva pekárnu najdete v Šumperku na ulici Dr. Beneše 16.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse