Mezinárodní konference o obilovinách “EuroCereal 2011” už se blíží.
  

Mezinárodní konference o obilovinách “EuroCereal 2011” už se blíží.


Obiloviny (tedy např. pšenice, žito, ječmen, oves, rýže, kukuřice či proso) patří k základním pilířům světového zásobování potravinami. Jejich cena z velké části určuje náklady na klíčové globální spotřebitelské komodity, jako například chleba či těstoviny, ale také sušenky nebo přísady k jídlům, jako jsou omáčky, dresinky apod. Nicméně k tomu, aby bylo možné se i při současné globální hospodářské situaci s touto výzvou uspokojivě vyrovnat, je zapotřebí i neustálých technických a vědeckých inovací, a to v mezinárodním měřítku.




Konference EuroCereal 2011 se bude zabývat definováním klíčových otázek v této oblasti a hledat cestu pro evropské vědce a technology, zabývajícími se oblininami, k jejich řešení.

Konference se bude věnovat těmto čtyřem hlavním tématům:

  • bezpečnost a nezávadnost potravin a související ochrana spotřebitele a značek
  • zvýšení nutričního profilu obilovin v souvislosti s dietními a zdravotními aspekty
  • přísady přidávající obilovinám hodnotu a funkčnost
  • udržení a kontinuita dodavatelského řetězce i v budoucnosti

 

Konference EuroCereal 2011 se bude konat 6. a 7. prosince v Chipping Campden (Gloucestershire) ve Velké Británii při Campden BRI (UK), což je britská největší nezávislá členská organizace, která provádí výzkum a vývoj pro potravinářský a nápojový průmysl po celém světě. Výzkumnému průmyslu poskytuje technické a poradenské služby, potřebné k zajištění bezpečnosti a kvality produktu, efektivity procesů a inovace výrobku a procesů.

EuroCereal je dále podporován i časopisem Journal of Cereal Science, který byl založen v roce 1983 jako mezinárodní fórum pro publikaci původních výzkumných prací pokrývajících všechny oblasti obilninářské vědy, vztahující se k funkční a nutriční kvalitě obilních zrn a jejich výrobků.

Pořadatelem akce je organizace Elsevier B.V. (UK), přední světový vydavatel vědeckých, technických a lékařských produktů a služeb, spolupracující se světovou vědeckou a lékařskou komunitou. Jeho 7000 zaměstnaců ve více než 70 lokacích po celém světě vydává každoročně přes dva tisíce odborných časopisů a 1900 knih.

Mezi vystavovateli na této konferenci jsou i zástupci z oboru potravinářských technologií jako např. CHOPIN Technologies (FR), Think Stothard Limited (UK), Baker Perkins Ltd. (UK), či skupina CSM Global sdružující mimo jiné i pekařské technologie a značky Agivega (IT), Artisal (LU), BakeMark (UK), Baker&Baker (DE), Bender-Iglauer (A), Braims (IT), Brill (UK), Caravan Ingredients (USA), Concadoro (IT), Croexsa (ES), Debco (BE), Dejaut (FR), Goldfrost (DE), Margo (FR), Masterline (IT), MeisterMarken (DE), Molco (FR), Readi-Bake (USA), Trigal Dorado (MX), Ulmer Spatz (DE), Waldkorn (BE), Westco (USA) a další.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV