Zákazníci si opět začínají vážit poctivé rukodělné práce a kvalitních surovin. Margaríny nahrazuje máslo, do hry se vrací kvasové pečivo i marcipán. Pekařskému řemeslu se vrací lesk z pekaře je zase pan Pekař.
Pekařina se začíná přizpůsobovat novodobým trendům i potřebám společnosti. Myslí se na zdraví i na udržitelnost.
Zvětšuje se základna veganských zákazníků a těch, kteří vyznávají zdravý životní styl.
Jedna mouka je už minulostí a alergiky jistě potěší rozmanitost nabídky alternativních druhů mouky, jako je třeba mouka dýňová, rýžová, konopná, mandlová a další.
Ani používání barviv se nevyhnulo pokroku, nebo tedy spíš cestě zpět ke kořenům a moderní je použití přírodních barviv, jako je třeba kurkuma a řepná či borůvková šťáva.
Novodobým trendem je i využití fermentovaných potravin, které podporují zdravé trávení. Může jít o již zmíněný kvásek, ale také o přírodní kefír nebo jablečný mošt.
Přestože se do módy vrací i absolutně tradiční pochutiny, jako jsou Honzovy buchty, své fanoušky vždy přivábí i neotřelé tvary a kombinace. Do těsta se přidává koření jako třeba růžový pepř, větrník může vypadat jako hamburger. Fantazii se meze nekladou a mladá generace vždy ocení nějakou tu novou „bombu“ k vyfocení na sociální sítě.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse