Letošního veletrhu IBA 2015 se účastnilo téměř 1300 firem z 50 zemí, a to na ploše 110 000 m2. Svou účastí přispělo i 13 firem z České republiky. Veletrh přilákal přibližně 80 000 návštěvníků, což je přibližně o 10 000 více, než na minulém veletrhu v roce 2012. Akce se nesla v duchu setkávání, poznávání nových věcí a obdivování nejmodernějších technologií. Nechybělo ochutnávání nejrůznějších dobrot, informativní program, ukázky a živé předvádění strojů v plném provozu.
Nechyběla ani výroba nudlí a pizzy, kávovary a příslušenství, laboratorní a měřicí přístroje. Veletrh se dotkl i oblastí čištění a hygieny nebo IT, hardware a software.
Ve 12 pavilonech bylo letos ke zhlédnutí téměř vše, co na trhu s výrobními stroji a vybavením pro pekaře a cukráře existuje.
V rámci veletrhu proběhla soutěž IBA uibc CUP 2015, ve které mistři cukráři z Asie a Evropy předvedli svá umělecká díla. Ta se tvořila podle stanoveného zadání a návštěvníci mohli obdivovat přesnou práci, která byla opravdu inspirativní.
Všudypřítomná byla robotizace, což jen dokazuje, že technický pokrok nezastavíme a můžeme s ním zvýšit produktivitu práce. Mnoho prací dnes nahradí stroje, otázkou zůstává asi jen jejich cena. Návštěvníci se mohli inspirovat zajímavými nápady, které slouží k doplnění marketingové strategie. Děti určitě upoutají pohybliví panáčci v prodejnách, chytrým krokem je vyryté logo na dně ošatky.
Společnost CSC SARTORI představila nové modely automatických kontinuálních skulovacích děliček těsta. K vidění byly i kompletní linky s předkynárnou a tvarovacím strojem.
Výrobce Vitella začal vyrábět novou generaci periodických děliček. Ty zaujaly svým do detailů propracovaným designem. Ovládání a programování probíhá jedním jediným otočným tlačítkem.
Společnost New Dell návštěvníkům předvedla novou řadu kontinuálních pístových děliček. Vynikají kvalitou zpracování, praktickým příslušenstvím a účinným systémem lubrikování stroje.
Firma Sibread představila nový model kráječky chléb pro kontinuální provoz.
Firma MIWE představila technické inovace ve formě „atmosférického pečení“, které dokáže eliminovat vnější vlivy jako je počasí nebo odtah. Peče se při vyrovnaném atmosférickém tlaku v pečné komoře.
Divácky zajímavé byly malé bio mlýny na mouku, vyrobené ze dřeva. Ty umožní namlít si z obilí vlastní mouku a přispět k vyšší kvalitě pečiva v malovýrobě.
Technosilos, dodavatel sil a moučného hospodářství představil novou kontinuální prosévačku mouky a dávkovací stanici.
Veletrh IBA 2015 se velmi vydařil a program byl nabitý zajímavostmi a novinkami. Již teď se můžete těšit na 19. ročník, který se bude konat v Mnichově za 3 roky. Jaké technologické inovace nás asi čekají příště?
foto: https://www.iba.de
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse