Každý rok v období masopustního veselí se v Novém Jičíně koná tradiční jarmark, jehož nedílnou součástí je soutěž o nejchutnější regionální potravinu. Přičemž každý rok se vybírá nejchutnější potravina z odlišné kategorie. V minulých ročnících se například vybírala nejchutnější zelňačka, klobása, tlačenka či koláč.
Letošní pátý ročník nejchutnější regionální potraviny patřil koblihám. O přízeň hodnotitelů usilovaly koblihy z několika regionálních pekařství. Hodnotiteli byli samotní návštěvníci jarmarku, kteří koblihy ochutnali a následně ohodnotili svým hlasem. Aby návštěvníci nebyli v soutěži ovlivněni náklonností k svému oblíbenému pekařství, byly soutěžní koblihy označeny pořadovým číslem a nikoliv výrobcem.
V soutěži o nejchutnější novojičínskou koblihu hlasovalo 352 respondentů, přičemž vítězná kobliha získala 150 hlasů. V silné konkurenci se vítězem soutěže o nejchutnější koblihu stala kobliha z bílovického pekařství Illík. „Lidé si ve velmi silné konkurenci mnoha koblih vybrali právě tu naši! Moc si toho vážíme. Vítězství je pro nás vzácnější, neboť o vítězi rozhodli přímo návštěvníci podle svých chutí,“ řekl majitel Pekařství Illík spol. s r.o. Antonín Illík.
Koblihy jsou druhým pekařským výrobkem, který byl zařazen do soutěže o nejchutnější novojičínskou potravinu. V roce 2015 v soutěži vyhrály koláče z Životic. Stejně, jako v letošním ročníku, o nejchutnějších koláčích hlasovali přímo návštěvníci jarmarku.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse