https://www.traditionrolex.com/18
Víte, jaké jsou nejpopulárnější druhy slaných a sladkých pečiv v Evropě?
  

Víte, jaké jsou nejpopulárnější druhy slaných a sladkých pečiv v Evropě?


Sladké a slané pečivo se připravuje po celém světě v nejrůznějších podobách, tvarech, příchutích, náplních i konzistencích. Magazín TasteAtlas nedávno zveřejnil žebříček nejoblíbenějšího pečiva, které můžete ochutnat v evropských zemích. Máme radost, že se v žebříčku objevily i dvě české ikony! A to české vdolky na 64. místě a koláče plněné mákem, povidly či tvarohem na 26. místě. V první třicítce také objevily známé maďarské langoše a trdelníky původem z Balkánu, švédské skořicové šneky, francouzské čokorolky Pain au chocolat a tradiční vídeňský jablečný štrúdl. A které druhy pečiva patří k těm úplně nejoblíbenějším?




1. Francouzské croissanty s křupavým povrchem

2. Španělské Churros z koblihového těsta, které se typicky se podávají spolu s šálkem kávy nebo horké čokolády k namáčení.

3. Nadýchané francouzské Éclairs z odpalovaného těsta oválného tvaru. Ty jsou naplněny krémem a polité čokoládovou, ovocnou, kávovou či karamelovou polevou.

4. Sicilské rolky Cannoli plněné nečastěji svěžím krémem z ricotty a citronové kúry, zdobené po stranách drcenými pistáciemi.

5. Francouzské měkké mléčné pečivo Brioch, které se krájí na plátky a podobně jako naše vánočka mažou ovocnými či lískooříškovými pomazánkami.

6. Francouzské větrníčky z opadlovaného těsta Profiterols, které jsou víceméně miniaturní verzí výše zmíněných éclairs. Bývají naplněny šlehačkovým krémem a polité čokoládou.

7. Rakouské smažené koblížky sypané moučkovým cukrem a plněné marmeládou (případně nugátem či pudinkem) znáte i z českého pekařství.

8. Španělské malé koblížky s dírou uprostřed Rosquillas jsou dochuceny skořicovým cukrem nebo cukrovou polevou. Do těsta se přidává anýz a citronová kúra.

9. Slané plněné pečené nebo smažené pečivo Burek původem z Bosny a Hercegoviny se vyrábí z tenkého listového těsta a plní mletým masem, zeleninou nebo sýrem.

10. Bulharský vrstvený slaný koláč z listového těsta Banitsa se obvykle plní balkánským sýrem a jogurtem, případně se připravuje s kysaným zelím.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Víte, jaké jsou nejpopulárnější druhy slaných a sladkých pečiv v Evropě?

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.