Dny chleba 2012
  

Dny chleba 2012

Témata: dny chleba

V pardubickém výstavním a společenském centru IDEON se sešli 7. června pekaři na svém každoročním profesním setkání. Pod záštitou ministra zemědělství ČR se zde konaly Dny chleba 2012. Letos se v Pardubicích setkalo 40 vystavovatelů a 400 účastníků.




I my jsme byli na místě a v příštích dnech a týdnech budeme přinášet rozhovory, komentáře a další ohlasy z tohoto nejdůležitějšího setkání pekařů organizovaného Podnikatelským svazem pekařů a cukrářů v České republice. Vrátíme se i k přednáškám odpoledního odborného semináře a přineseme i některá zamyšlení vystavovatelů.

 

Chléb roku 2012

V rámci akce byla na pořadu i letos soutěž Chléb roku. Odborné poroty posuzovaly tradičně různé parametry chlebů – celkový vzhled a dojem, tvar a objem bochníku, charakter kůrky a střídky, a samozřejmě chuť a vůni chleba. Soutěžilo se opět ve dvou kategoriích - Konzumní chléb a Řemeslný chléb. O vítězství celkem bojovalo letos 46 soutěžních vzorků chleba (21 v kategorii Konzumní a 25 v kategorii Řemeslný chléb). Kromě celkového vítězství si v každé z obou kategorii osm chlebů odneslo ocenění Výrobek vynikající kvality.

V kategorii Průmyslový chléb si vavříny vítězství odnesla firma BEAS a. s. Hradec Králové. Chléb pečou v pekárně BEAS Lično, jejíž vedoucí Ladislav Jirčík nám řekl: „Náš ličenský průmyslový chléb vyrábíme z přírodního třístupňového žitného kvasu, což zase není mezi konzumními chleby tak úplně běžné. Jsme velmi rádi, že jsme s ním letos uspěli a vyhráli. Naši zákazníci si pro něj chodí a jsou spokojeni. Účastnili jsme se letos 3. ročníku této soutěže, přičemž 1. ročník jsme vyhráli naopak s naším řemeslným chlebem, kterému pak loni i letos přiřkli titul Výrobek vynikající kvality“.

Vítězný Řemeslný chléb roku 2012 pochází „z dílny“ společnosti AVOS a. s. Kroměříž. „Náš chléb charakterizuje třístupňové vedení žitného kvasu, kterého máme v chlebu 60%, což se samozřejmě projevuje na chuti a vůni. Jsme rádi, že chléb zaujal odbornou porotu a také že stále chutná našim zákazníkům. Jeho prodej je soustředěn v okrese Kroměříž“, prozrazuje člen představenstva AVOS ing. Miloslav Dedek.

 

Výsledky soutěže Chléb roku 2012

Konzumní chléb - vítěz

BEAS a.s. Hradec Králové

 

Konzumní chléb - výrobek vynikajicící kvality

  • ENPEKA a.s., Žďár nad Sázavou
  • PENAM a.s. Brno
  • AVOS a.s. Kroměříž
  • MADER a synové, s.r.o. - Pekárna RACEK Přerov
  • ADÉLKA a.s. Pelhřimov
  • INPEKO, spol. s r.o., Ústí nad Labem
  • JAPEK, s.r.o. Litvínov
  • Moravec - pekárny s.r.o. Moravská Třebová

 

Řemeslný chléb - vítěz

AVOS a.s. Kroměříž

 

Řemeslný chléb - výrobek vynikajicící kvality

  • BEAS, a.s.
  • DOPES, s.r.o. Benešov u Boskovic
  • ENPEKA a.s. Žďár nad Sázavou
  • Pekařství Balabán s.r.o. Veverská Bítýška
  • MADER a synové, s.r.o. - Pekárna RACEK Přerov
  • Jiří Červinka - Haberská pekárna
  • Pekařství Vonka, s.r.o. Moravské Budějovice
  • PENAM, a.s. Brno

Zaujal vás článek?   


Autor: Alena Gembalová



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.