Pečivo je pro Čechy rychlou a snadnou možností, jak se zasytit a ještě si pochutnat. Dle Českého statistického úřadu spotřebuje průměrný Čech ročně asi čtyřicet kilogramů chleba, což jsou víc než tři kila chleba za měsíc. A to je jen chleba! Kde jsou rohlíky, koláčky a další pekárenské výrobky?
Dle průzkumu agentury Median je během týdne nejčastější snídaní českých domácností slané pečivo s máslem. O víkendu si Češi dopřávají o trochu víc a přidává se i šunka a sýr či sladké pečivo.
Ti, kteří dávají přednost zdravému životnímu stylu potom vyhledávají celozrnné řemeslné pečivo a pečivo z různých alternativních druhů mouky.
Nutno však podotknout, že Češi nejsou jediným národem, který pečivo miluje. Pozadu nezůstávají ani ostatní evropské státy. Třeba v Belgii spotřebují na hlavu něco přes třicet a ve Švédsku dokonce kolem sedmdesáti kilogramů chleba ročně.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse