https://www.traditionrolex.com/18 Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop | Pekařské Technologie online https://www.traditionrolex.com/18
Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop
  

Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop


Už jste si někdy v restauraci objednali polévku a k ní dostali okoralý chleba ze supermarketu? V pražské restauraci Eska se něco takového zákazníkovi nemůže stát. Mají tu totiž svou vlastní proslulou pekárnu, kde denně vyrobí asi pět set kusů domácího kváskového chleba z bio mouky a pečou téměř nonstop, protože poptávka stále roste.




Kvalitní mouka je základ úspěchu

Když v Esce s pekařinou začínali, nevznikl výborný chléb na první pokus. Chtělo to rok a půl pokusů a omylů, než byl z pece vytažen dokonalý bochník. Za hlavní záruku úspěchu považují v Esce mouku značky Probio, která je v BIO kvalitě a mele se ve speciálním bezlepkovém mlýně. Mouka se přidává do kvásku i těsta a její kvalita je stěžejní.
Firma Probio, která mele mouku ve Starém městě pod Sněžníkem, má skoro třicet let zkušeností s výrobou biopotravin a je tak prvním a zároveň největším výrobcem bioproduktů v ČR.

 

Sortiment pekárny Eska se stále rozšiřuje

V současné době můžete v Esce ochutnat dva druhy chleba, které jsou velmi prakticky nazvané chleba 33 a chleba 66. Oba druhy chleba jsou z třístupňového kvasu a zrají 14 hodin. Bochník o váze 780g přijde zákazníka na 105 Kč.

 

  • Chleba 33 obsahuje 33% žitné mouky. Je křupavý a hodí se perfektně k přípravě topinek nebo jen tak k zakousnutí.
  • Chleba 66% obsahuje 66% žitné mouky a je trošku hutnější. Je výborný třeba k pomazánkám.

 

Výborný chléb však není to jediné, čím se pekárna Eska může pochlubit. Pečou se zde také koláče, buchty, bábovky a čerstvé loupáky.

K chlebu si zde zákazník může dát ještě výživnou polévku a ke sladkému zase ocení výběrovou kávu z české pražírny Nordbeans.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce

Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop

 



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.