https://www.traditionrolex.com/18 Žitný chléb od Koláčka válcuje všechny pekařské výrobky | Pekařské Technologie online https://www.traditionrolex.com/18
Žitný chléb od Koláčka válcuje všechny pekařské výrobky
  

Žitný chléb od Koláčka válcuje všechny pekařské výrobky

Témata: chléb

Na začátku všeho byla chuť na dobrý žitný chléb, nyní po dvou letech od oficiálního otevření pekárna pana Koláčka zaváží téměř 100 obchodů v Česku. Žitný chléb za 75 Kč zachutnal.




Pan Koláček není vyučeným pekařem, více než k pečení ho to táhlo ke koním a k umění. Před třemi lety ale propadl touze po dokonalém žitném chlebu. První neúspěšné pokusy pana Koláčka neodradily, naopak ho povzbudily k dalšímu zkoušení. Důraz kladl především na použité suroviny, chtěl upéct chléb jen z čistě žitné mouky, kterou mu nabídli ve mlýně kousek od Janova nad Nisou.

I přestože se mu po mnoha pokusech podařilo upéct výtečný chléb, na který mu přátele pěli samou chválu, neuvažoval o prodeji svého chleba. Myšlenku mít vlastní pekárnu mu vnukli až přátelé na společném výletu.

Žitný chléb od Koláčka chutná i za 75 Kč

Bez přehnaných očekávání a se skromností, přesně tak začal pan Koláček svůj chléb nabízet. S jednou plastovou bednou vyrazil do jabloneckého lahůdkářství, kde ho zarazily otázkou: „Kolik chléb stojí.“ Nad cenou doposud začínající pekař vůbec nepřemýšlel, díky tomu, že se ale dlouhá léta věnoval rozpočtům a ekonomice ve svém ateliéru, dokázal si cenu chleba rychle spočítat. Výslednou částkou 75 Kč byl zaskočen a začal mít obavy o prodejnosti pekařského výrobku. Naštěstí v lahůdkářství se mu dostalo podpory a tři zkušební chleby byly do večera z prodejního pultu pryč.

Poté už šlo vše jak na běžícím páse. Do jabloneckého lahůdkářství začal dovážet 12 kusů chleba týdně, později 20 kusů. Pan Koláček uspěl se svým žitným chlebem také v Holešovické tržnici, kam dovážel 15 kusů chleba týdně. Dnes zaváží skoro 100 obchodů v Česku.

Jen chléb v Koláčkově pekárně nehledejte

Úspěch žitného chleba tkví i v samotné pekařské technologii. Třístupňově vedený kvas totiž chlebu zaručí dobrou stravitelnost a výdrž až sedm dní. Navíc se chléb pyšní krásnou vůní, výtečnou chutí a pěkně vypečenou kůrkou s vláčnou střídou. Nejen tato slova slýchával pan Koláček na svůj chléb velmi často, proto se rozhodl se svou dcerou v září 2014 začít péct ve velkém. V lednu 2015 spustili ostrý provoz a do tří měsíců jejich pekárna vykazovala černá čísla.

Dnes v pekárně již nejsou dva a nepečou jen žitný chléb. Sortiment se rozrostl také o další druhy chlebů, sladké muffiny a celozrnné koláče. V nových větších prostorech chystají péct i žitné tyčinky s kořením a bylinkami.


Zaujal vás článek?   


Autor: redakce



V diskusi zatím není žádný příspěvek. Buďte první!

Nový příspěvek do diskuse



Katalog firem,
produktů a služeb

Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.

Vyhledávání Nová registrace

Newsletter

Chcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.

Přihlásit k odběru
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů
TEN ART, spol. s r.o.
Vyzkoušej Ekonomický Software DUNA
Výstaviště České Budějovice a.s.
MODERNÍ TECHNOLOGIE PRO POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL IV
Futurpol - dodáváme a servisujeme ucelená řešení pro pekárenské a potravinářské provozy a surovinová hospodářství.