V roce 2016 získala řemeslná Koláčkova pekárna, která patří firmě COOC FOOD s.r.o., prestižní ocenění Regionální potravina Libereckého kraje. Oceněným produktem byl celozrnný koláč se sezónním ovocem. Nyní o tuto značku Koláčkova pekárna z Janova nad Nisou přišla.
Důvodem bylo odlišné složení koláče, které nesplňuje stanovené normy. Podle Vladimíry Novákové ze Státního zemědělského a intervenčního fondu musí být produkt s označením Regionální potravina vyroben ze 70 % z lokálních surovin. A původ hlavní suroviny musí být stoprocentně z České republiky.
Kontrola Státního zemědělského a intervenčního fondu prokázala, že ovesný koláč tyto podmínky nesplňuje. České suroviny byly v koláči jen sezónně, po zbytek roku je nahradily suroviny ze zahraničí. „Na kontrolu oceněných výrobků klademe velký důraz. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost,“ říká k situaci Vladimíra Nováková, mluvčí Státního zemědělského a intervenčního fondu.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
generic cialis
adquirir priligy
online pharmacies prednisone
cialis for sale online
buy cialis uk
Nový příspěvek do diskuse